תפרחת החיתולים

תפרחת החיתוליםחיתולים למבוגרים גורמים, בדיוק כמו לתינוקות, לפריחה הדורשת טיפול מיד עם פרוץ הסימנים הראשונים, שכן בעיה זו עלולה להפוך במהירות למצב רציני ביותר, המתבטא בפצעי עור כואבים, מסוכנים וקשים לריפוי.

כמובן שהשיטה הטובה ביותר לטיפול בתפרחת חיתולים במבוגרים, היא לנקוט באמצעים המונעים אותם.

תפרחת חיתולים במבוגרים מתבטאת בעור צורב, אדום ומגורה באזור החיתול. במקרים חמורים מתרחשים קילופי עור, פצעונים גדולים יותר, פצעונים המפרישים נוזלים, ודימום.

לכן יש ליצור סביבה נקייה המפחיתה את שלושת הגורמים העיקריים לפריחה: חום, לחות וחיכוך. יחד עם זאת, לעיתים, ולמרות הטיפול הטוב ביותר, אדם מבוגר המשתמש בחיתולים מפתח תפרחת, אך נקיטה בצעדי טיפול ומניעה מסייעים היטב לשליטה במצב.

איך ניתן למנוע תפרחת חיתולים?

מעקב אחר מצב העור – ככל שמאתרים מוקדם יותר את התפרחת, כך ניתן לטפל בה ביעילות.

חיתולים חד פעמיים – אם הפריחה מתרחשת כתוצאה משימוש בחיתולי בד, יש לעבור לשימוש בחיתולים חד פעמיים למבוגרים, הכוללים רכיב אוורור המונע לחות וגירוי בעור, ורכיב זה אינו קיים בחיתולי בד למבוגרים. בנוסף, שאריות חומרי החיטוי והכביסה הנותרים על חיתולי בד, גורמים אף הם לגירוי.

תחתונים חד פעמיים – יש להימנע מתחתונים עשויים פלסטיק המגדילים את החום בעור, ומאפשרים צמיחת חיידקים ופצעים בעור.

הגנת קרם – קיימים מוצרים מיוחדים המיועדים למבוגרים המשתמשים בחיתולים, אותם ניתן למרוח על העור לשם הפחתת הלחות ושיפור מצב העור. לפני החלפת החיתול החדש יש להקפיד למרוח בנדיבות קרם או משחה המכילים תחמוצת אבץ באיכות גבוהה על האזור הנפגע מהפריחה. חומר זה פועל כמחסום לחות ומרפא במהירות את העור. יש להימנע משימוש במשחות המכילות קורטיזון או אנטיביוטיקה מסוג נאומיצין, שכן הם אינם מרפאים תפרחת חיתולים במבוגרים.

חיתולים באיכות טובה – יש לוודא שהחיתולים מיוצרים במותגים איכותיים, שהם בעלי כושר ספיגה נאות ומפחיתים עד למינימום את החיכוך בעור.

החלפה לעיתים תכופות – יש להחליף את החיתולים לעיתים תכופות, תוך הקפדה על חיטוי וייבוש העור. לעיתים יש צורך להחליף חיתול גם במהלך הלילה, לשם הפחתת הלחות בעור.

ניקוי העור – את העור המכוסה בחיתול יש לחטא עם מים מינרלים או תכשיר חיטוי מרפא ומטלית רכה נקייה. לאחר החיטוי יש להניח לעור להתייבש מעט ואם אפשר, לא להחליף חיתול חדש מיד, על מנת להפחית את הלחות ולנצל את יתרונות הריפוי של האוויר.

במצבים מורכבים אם אזור העור בו מולבש החיתול מלוכלך ביותר, ניתן להשתמש בתכשיר חיטוי בעוצמה נמוכה לריפוי העור, ולשטוף את החומר לאחר השימוש. יש לשטוף את העור באופן יסודי עם מים מינרלים. חלק מהאנשים מוסיפים כף חומץ למי השטיפה הסופית, כדי לקבל תוספת איזון לחות לאזורי העור שנפגעו, והחומר מונע אפשרות של הצטברות שמרים.

ישיבה באמבטיה – פעם או פעמיים ביום, מציעה הקלה לתפרחת חיתולים. ניתן להוסיף. למי האמבט מספר כפות סודה לשתיה על מנת לסייע בתהליך הריפוי ולהעניק הרגעה זמנית לעור.

טלק – אין להשתמש בטלק המכיל עמילן תירס, היות והוא בעצם מזין שמרים ומאפשר להם להתרבות במהירות.

הגברת צריכת הנוזלים – מבוגרים המשתמשים בחיתולים, ומבוגרים בכלל, צריכים להקפיד לשתות הרבה מים או מיץ חמוציות. כך מתאפשר מצב בו השתן פחות מרוכז ופחות מגרה את העור.

יש לזכור כי שמירה טובה על היגיינה מונעת תפרחת חיתולים או מרפאת אותה במהירות. אם המצב נמשך לטווח הארוך, יש להתייעץ עם רופא על מנת לוודא שאין מדובר בבעיה חמורה יותר מפריחה פשוטה. הרופא ישלול אפשרויות כגון חיידקים מורכבים יותר, זיהום, פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס, סבוריאה או תגובה אלרגית.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715428

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר